Vučić: Srbija hoće nemačke investicije

Izvor: RTS, 27.Sep.2013, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija hoće nemačke investicije

Srbija hoće zajedno sa Nemačkom da bude deo EU i spremna je da za to ispuni visoke standarde, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić u Vršcu. Staviće se tačka na praksu da se u Srbiji uvek nađe razlog da se protežira državno u odnosu na privatno i to ne zato što se voli država nego da bi se stavljao novac u džep, istakao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hoće nemačke investicije, hoće zajedno sa Nemačkom da bude deo EU i da je spremna da za to ispuni visoke standarde.

Vučić je, prisustvujući početku izvođenja radova na izgradnji fabrike kompanije "Frezenijus medikal ker" u Vršcu, koja će zaposliti 429 novih radnika, rekao da je to veliki uspeh i podvig za Srbiju. Vrednost investicije je preko 16 miliona evra.

"To je uspeh i podvig koji smo postigli zahvaljujući Nemačkoj i angažovanju nemačke kompanije. Srbija će uraditi sve da poželite da broj zaposlenih u budućnosti pređe magičnih 1.150 (koliko je kompanija najavila da će ukupno zaposliti)", rekao je Vučić i dodao da kompanija neće imati nikakvih problema u poslovanju.

"Staviće se tačka na praksu da se u Srbiji uvek nađe razlog da se protežira državno u odnosu na privatno i to ne zato što se voli država nego da bi se stavljao novac u džep", istakao je vicepremijer.

Podsetio je da je reč o jednoj od najvećih nemačkih kompanija koja će ove godine postići izvoz od više od 30 miliona evra, da je to jedna od kompanija koja na najbolji način štiti Srbiju. "Na svaki način ćemo podržati njihovu investiciju", rekoa je Vučić.

Nemački ambasador u Beogradu Hajnc Vilhelm izrazio je uverenje da će Srbija početi pregovore sa EU najkasnije u januaru.

Vilhelm je na otvaranju fabrike kompanije "Frezenijus medikal ker"  rekao da činjenica da ta kompanija otvara novi pogon pokazuje poverenje koje investitori imaju u Srbiju kao mestu za investicije i ona pokazuje da je Srbija načinila veliki pomak i veliki korak ka evrointegracijama i dodao da je uveren "da ćemo najkasnije u januaru početi sa pristupnim pregovorima".

nemački ambasador je naveo da očekuje da će i mnoge druge nemačke firme doći u Srbiju i ovde raditi. On se zahvalio potpresedniku vlade Aleksandru Vučiću što je prisutan ovom događaju rekavši da to jasno pokazuje i značaj projekta i značaj koji se daje investitorima u Srbiji, u regionu i značaj koji se pridaje razvoju privrede.

Kompanija "Frezenijus Medikal Ker Srbija" deo je poslovne grupacije iz Nemačke i bavi se proizvodnjom opreme za hemodijalizu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ O PUŠIĆU: Proveriti sve optužbe!

Izvor: Kurir, 27.Sep.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je da primer Bogdana Pušića pokazuje da država nema nikakve strahove..VRŠAC - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa Bogdanom Pušićem, koji je podneo ostavku na mesto zamenika načelnika Uprave kriminalističke policije,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.