Vučić: Nikakvog priznanja Kosova neće biti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2022, 05:24

Vučić: Nikakvog priznanja Kosova neće biti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na početku razgovora sa pregovaračima EU u Beogradu da neće biti nikakvog priznanja Kosova.

"Razgovor o budućnosti Srbije, a nikakvog priznanja Kosova neće biti! Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savetnicima za spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i bezbednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, uvek spreman na kompromisna rešenja, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN. Nema predaje! Živela Srbija", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Trojica diplomata su pre dolaska u Beograd boravila u Prištini gde su se sastali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun za Tanjug kaže da mu Lajčakov dolazak sa specijalnim savetnicima francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca, liči i na zauzimanje pozicija za učešće u rešavanju pitanja statusa KiM.

Nećemo o gospodarima već o rezoluciji 12 44

Vučić je komentarišući reči zvaničnika u Prištini da su gospodari celog Kosova, rekao da je gospodara uvek bilo, ali da ih se malo zadržalo. Kako kaže, nećemo se pozivati na gospodarenje već na međunarodno pravo i rezoluciju 12 44

"Čini mi se da će uskoro uslediti glavno pitanje, a to je pitanje statusa i da se sada vrše kadrovske pripreme vodećih evropskih država, da se zauzimaju pozicije za učešće u rešavanju konačnog pitanja statusa KiM", rekao je Drecun.

Drecun je naglasio da mu se čini da će zapadna ponuda za rešavanje pitanja KiM ipak biti model dve Nemačke sa stvaranjem ZSO ali, kako kaže, sa nešto drugačijim nadležnostima nego u sporazumu, a da ipak u geografskom smislu bude čvrsto uokvirena.

To će, smatra, biti možda poslednji predlog zapada našoj strani.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas sa Lajčakom i savetnicima Makrona i Šolca

Izvor: Blic, 09.Sep.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske i Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.