Vučić. Davenport, Tviter, Janković, Obradovićeva...

Izvor: B92, 06.Dec.2016, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić. Davenport, Tviter, Janković, Obradovićeva...

Beograd -- Šef Misije EU u Beogradu Majkl Davenport, kojeg je premijer Aleksandar Vučić spomenuo tokom posete komesara Johanesa Hana, požalio se tim povodom na Tviteru.

"Gospodin Premijer juče kod nas u EUICBG (Infocentar EU u Beogradu): ne zanimaju me stavovi Majkla Davenporta", napisao je Davenport.

Premijer Vučić je, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom jučerašnje zajedničke konferencije za novinare sa komesarom Hanom, poručio, kako je istakao, i šefu Delegacije EU u Srbiji i evropskom komesaru i ostalima da moraju poštovati "ono što Srbija jeste", a ne da je prave "onim što nije".

Vučić je, naime, najpre primetio da Davenport obaveštava EU kada srpski mediji spominju njegovo ime, ali ne i o tome šta ti isti mediji pišu o srpskom premijeru.

Vučić je to rekao u kontekstu negativnih napisa o njemu i njegovom kabinetu.

Takođe, premijer je rekao i da "ima onih koji žele da Srbija bude civilno društvo ili nevladina organizacija".

"Pa, neće nikad...Pa, nećemo nikad tako da se ponašamo", rekao je Vučić.

Dodao je pri tom i da je to njegova poruka i šefu Delegacije EU u Srbiji Majklu Davenportu i Johanesu Hanu i svima drugima.

"Ili ćete da poštujete ono što Srbija jeste, ono što Srbija može i hoće da učini, ali nemojte da pokušavate da nas napravite onim što nismo. Neću da budem deo civilnog društva nikad, čestitam im i hoću da radim s njima", rekao je takođe Vučić.

U ovu "prepisku" uklljučio se i zaštitnik građana Saša Janković je Davenportu odgovorio: "Dobrodošli, ambasadore, u Klub. . . Ima mnogo pristojnih članova".

Osim Jankovića, na Davenportov status reagovali su i tviteraši, a danas i potpredsednica naprednjaka Marija Obradović, koja je ocenila da Davenport ponašanjem i izjavama "izlazi iz svojih okvira".

Obradović je, naime, za N1 TV rekla da je i evropski komesar za proširenje Johanes Han juče imao "komentar na tu temu" i da je rečeno da "zaista strogo prate ponašanje ambasadora Davenporta".

Obradović je rekla da je spomenula njega kao jednog od ljudi koji izlazi iz svojih nadležnosti, da ima i drugih, ali da ne želi da iznosi njihova imena.

"Nije njihovo i da podržavaju neke kandidate, iako nisu ni raspisani izbori", rekla je Obradović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.