Vlada u Rimu se ODLUČUJE za RADIKALNI POTEZ! Italija spremna da prekrši pravila EU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada u Rimu se ODLUČUJE za RADIKALNI POTEZ! Italija spremna da prekrši pravila EU!

Da bi podstakla rast radnih mesta vlada u Rimu spremna je da prekrši budžetska pravila Evropske Unije, izjavio je danas potpredsednik vlade Italije Mateo Salvini.

"Ako treba da probijemo neke limite, poput onog od tri odsto (deficita prema BDP-u), ili od 130-140 procenata (iznos duga prema BDP-u), spremni smo da to uradimo", rekao je Salvini novinarima, a prenosi Rojters.

"Dok god ne dođemo do stope >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nezaposlenosti od pet procenata trošićemo koliko god treba, a ako se neko u Briselu buni, to nas neće biti briga", poručio je on.

Zvanični Rim je tada obećao Briselu da će smanjiti planove potrošnje za 2019, tako da deficit neće premašiti cilj od 2,04 odsto. U svojim nedavnim prognozama, EK je takođe objavila da će Italija, treća najveća ekonomija Evrozone, biti najsporije rastuća ekonomija u EU u 2019. godini, sa skromnom stopom rasta od tek 0,1 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.