Vidimo svetlost na kraju tunela

Izvor: B92, 28.Mar.2021, 17:32

"Vidimo svetlost na kraju tunela"

Brisel -- Ubrzanje isporuka vakcina će omogućiti Evropi da ugleda "svetlost na kraju tunela", najavio je danas komesar EU za jedinstveno tržište, Tijeri Breton.

On je rekao da će do poboljšanja doći uprkos trećem talasu epidemije koronavirusa koji se širi Evropom.

"Sada u Evropi imamo 52 fabrike koje rade 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji" za proizvodnju vakcina protiv korona virusa, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Breton za francuske medije.

Breton je rekao da Evropa ima kapacitet da proizvedi i isporuči za svoje građane 360 miliona doza planiranih za kraj drugog kvartala i 420 miliona potrebnih da bi se kolektivni imunitet postigao do sredine jula.

Evropski komesar je nedavno rekao da bi Evropa mogla da postigne kolektivni imunitet do 14. jula.

"Vidimo svetlost na kraju tunela", rekao je Breton i dodao bi trebalo još nekoliko nedelja da se širenje virusa ograniči i da se istovremeno poveća broj vakcinisanih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komesar EU: Kovid pasoši biće dostupni od 15. juna, ali neće biti obavezni

Izvor: N1 televizija, 28.Mar.2021

Ubrzanje isporuka vakcina će omogućiti Evropi da ugleda "svetlost na kraju tunela", uprkos trećem talasu epidemije koronavirusa koji se širi Evropom, najavio je komesar EU za jedinstveno tržište Tijeri Breton. Breton je u intervjuu za nekoliko francuskih medija predstavio "evropski zdravstveni...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.