VMRO-DPMNE: Plan 3-6-9 se pretvorio u fijasko

Izvor: B92, 22.Jun.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMRO-DPMNE: Plan 3-6-9 se pretvorio u fijasko

Skoplje -- VMRO-DPMNE optužila je danas Vladu premijera Zorana Zaeva da već drugu godinu zaredom ne dobija datum za pregovore sa EU zbog, kako navode, svoje nesposobnosti.

"I pored toga što su promenili ime i rasprodali državne i nacionalne interese, Makedonija nije dobila datum jer aktuelna vlada ne sprovodi reforme", ističe se u saopštenju najveće opozicione stranke Severne Makedonije .

Kako prenose makedonski mediji, VMRO-DPMNE saopštava da dok je ta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranka vršila vlast dobili su osam puta zaredom preporuke, ali je jedini uslov bio promena imena države.

"Njihov plan 3-6-9 pretvorio se u fijasko. Istovremeno, država tone u korupciji, a sudstvo i tužilaštvo rade po nalogu premijera", poručuju iz VMRO.

Kako navode, Zaev već dve godine "laže građane" da je Severna Makedonija dobila datum, a sada ponovo manipulišu da će se to dogoditi u oktobru ili decembru bez ikakvih garancija.

"Potrebno je da Socijaldemokratski savez i (Zoran) Zaev odu. Republika Makedonija i njeni građani zaslužuju bolje", zaključuje se u partijskom saopštenju najveće makedonske opozicione političke partije.

Kada pominju plan 3-6-9, reč je o strategiji koju je makedonski premijer Zaev pokrenuo kada je došao na vlast 2017. godine, a bila je posvećena reformi pravosuđa, javne administracije i rešavanju otvorenih pitanja sa susedima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.