Ustali protiv Srbije - tužba zbog čelika

Izvor: B92, 29.Jun.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustali protiv Srbije - tužba zbog čelika

Evropski proizvođači čelika od Evropskog suda pravde u Luksemburgu traže poništavanje odluke kojom našoj zemlji nisu uvedene antidamping mere.

Udruženje evropskih proizvođača čelika "Evrofer” pokrenulo je tužbu protiv Evropske komisije (EK) pred Evropskim sudom pravde u Luksemburgu zbog antidamping istrage koju je administracija u Briselu vodila protiv Srbije i još četiri zemlje koje nisu članice Evropske unije ( >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU).

Ovu informaciju potvrdio je za "Politiku” Šarl de Luzinjan, portparol "Evrofera”, čije sedište se nalazi u Briselu.

Nezadovoljni činjenicom da našoj zemlji nisu uvedene carine na izvoz čelika, predstavnici "Evrofera” su još 29. decembra prošle godine tužili EK i od suda u Luksemburgu traže da poništi odluku iz oktobra prošle godine. Tom odlukom, Srbija nije kažnjena i nisu joj uvedene antidamping mere na izvoz čelika. Kako je De Luzinjan istakao u izjavi za "Politiku”, Evrofer sumnja da je administracija u Briselu napravila ozbiljne propuste tokom vođenja ove antidamping istrage.

"Informacija o tome da smo podneli tužbu je javno dostupna. Ali, ne mogu da vam kažem ništa više od toga, jer je sudski proces u toku i ne možemo da ga komentarišemo", rekao je De Luzinjan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski proizvođači čelika tužili Evropsku komisiju zbog Srbije

Izvor: Radio 021, 29.Jun.2018

Udruženje evropskih proizvođača čelika "Evrofer" pokrenulo je tužbu protiv Evropske komisije pred Evropskim sudom pravde zbog odluke kojom Srbiji nisu uvedene antidamping mere...Nezadovoljni činjenicom da Srbiji nisu uvedene carine na izvoz čelika, predstavnici "Evrofera" su još krajem prošle...

Nastavak na Radio 021...

Udruženje evropskih proizvođača čelika tužili Evropsku komisiju zbog SRPSKOG ČELIKA

Izvor: Blic, 29.Jun.2018

Evropski proizvođači čelika od Evropskog suda pravde u Luksemburgu traže poništavanje odluke kojom našoj zemlji nisu uvedene antidamping mere.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.