Upozorenje Rusima iz EU: Zabrinuti smo...

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 23:17

Upozorenje Rusima iz EU: Zabrinuti smo...

Šef evropske diplomatije Žozep Borel upozorio je Moskvu da ne koristi navodni napad dronom na Kremlj kao izgovor za pojačavanje svoje vojne ofanzive u Ukrajini.

"Pozivamo Rusiju da ne koristi navodni napad kao izgovor za nastavak eskalacije rata", rekao je Borel pre sastanka ministara razvoja EU.

"Zabrinuti smo (...) da bi (Moskva) ovo mogla da iskoristi kao opravdanje za još veću mobilizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnika i za još više napada na Ukrajinu", rekao je on.

"Video sam snimak i čuo šta je rekao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Rekao je da Ukrajina nije umešana. Ukrajinci brane svoju zemlju. Oni se bore na svom tlu, ne napadaju Rusiju", istakao je on.

Rusija je u sredu optužila Ukrajinu da je preko noći napala Kremlj bespilotnim letelicama u neuspešnom pokušaju ubistva predsednika Vladimira Putina i rekla da napad smatra "planiranim terorističkim aktom" i da zadržava pravo da uzvrati.

Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u incident nakon što su objavljeni snimci letećih objekata koji se približavaju Kremlju, od kojih je jedan eksplodirao.

Ruska TV je prikazala Putina u Kremlju

Ruska javna televizija je u četvrtak emitovala snimak predsednika Putina na radnom sastanku u Kremlju, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je Moskva najavila pokušaj atentata na njega.

Na tim snimcima, koji nemaju datum, Putina prati ministar za ekonomski razvoj Maksim Rečetnikov.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Putin danas radi iz Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.