Ukidanje rominga još san za nas

Izvor: B92, 03.Apr.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukidanje rominga još san za nas

Beograd -- Proširenje evropske regulative o romingu na države koje nisu članice Evropske unije u ovom trenutku nije moguće, rekao je Stefan Lazarević.

Lazarević koji je državni sekretar u Ministarvu trgovine i telekomunikacija, podsetio je da je Srbija, zajedno sa Makedonijom i Crnom Gorom, pokrenula inicijativu da se regulativa EU koja se odnosi na roming proširi i na naš region, jer bi od toga, kako je istakao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliku korist imali, pre svega, građani.

"Nadležni ministri tri zemlje su u julu 2013. potpisali zajedničko pismo upućeno Evropskoj komisiji, ali smo, nažalost, dobili odgovor da trenutno nije moguće proširenje regulative na naš region, odnosno da je pomenuta regulativa primenljiva samo u državama članicama EU", dodao je Lazarević.

Evropski parlament usvojio je danas predlog Evropske komisije da se do kraja sledeće godine na teritoriji Evropske unije potpuno ukinu tarife na roming u mobilnoj telefoniji.

Parlament je podržao plan EK da se naplaćivanje ove usluge unutar EU sasvim obustavi do Božića 2015. godine.

Evropska komisija je ranije ustanovila da su cene koje kompanije za mobilnu telefoniju naplaćuju potrošačima za dolazne i odlazne pozive kada se nalaze van matične zemlje višestruko "naduvane" i zatražila da budu ukinute.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU regulativa o romingu nije moguća u Srbiji

Izvor: Capital.ba, 04.Apr.2014, 08:51

BEOGRAD, Proširenje evropske regulative o romingu na države koje nisu članice Evropske unije u ovom trenutku nije moguće, rekao je juče državni sekretar u Ministarvu trgovine i telekomunikacija Srbije, Stefan ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.