Izvor: Radio 021, 05.Apr.2020, 22:34

Uefa: Nema roka za završetak sezone

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je da još nisu određeni termini za utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evropa i završetak takmičenja prekinutih zbog pandemije korona virusa.

Pojedini nemački mediji preneli su da je predsednik Uefa Aleksandar Čeferin rekao da bi ova sezona Lige šampiona trebalo da se završi do 3. avgusta, ali je evropska kuća fudbala to negirala.

"Preneto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je da je predsednik Uefa Aleksandar Čeferin rekao nemačkom ZDF da Liga šampiona mora da se završi do 3. avgusta. To nije tačno. Predsednik je bio vrlo jasan da se ne postavljaju tačni datumi za završetak sezone“" navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Uefa i radna grupa analiziraju sve opcije za završetak domaćih liga i evropskih takmičenja, a da je prioritet da se očuva javno zdravlje.

"Razmatraju se opcije da se, ako je potrebno, utakmice igraju u julu i avgustu, u zavisnosti od datuma nastavka takmičenja i dozvole nadležnih", navela je Uefa.

Takmičenja u gotovo svim evropskim ligama prekinuta su zbog pandemije korona virusa.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.