UVODE SE NOVE ZABRANE: Hromirane obloge idu u istoriju?

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 08:18

UVODE SE NOVE ZABRANE: Hromirane obloge idu u istoriju?

Evropska Unija za sada nije objavila da li će službeno ukinuti industrijsku proizvodnju.

Prema nedavnim medijskim izveštajima, hromirane obloge mogle bi da budu zabranjene u celoj Evropskoj Uniji počev od 2024. Zato bi proizvodnja hroma mogla da bude potpuno zabranjena, a to bi mogao da bude poseban problem za vlasnike oldtajmera.

Proizvodnja gotovih hromiranih delova i ukrasa na automobilima mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi da postane istorija u Evropi počev od 2024. godine. Prema informacijama iz pojedinih medija, Evropska Unija želi da zabrani proizvodnju hroma, zbog vrlo toksičnih emisija koje proizlaze iz ovog procesa, a koje mogu dovesti do velikih zdravstvenih problema, uključujući i rak.

Štaviše, EU navodi da su emisije koje proizlaze iz proizvodnje hroma 500 puta toksičnije od emisija CO2 emitovanih iz dizelskih motora.

Iako većina proizvođača automobila sve manje koristi hrom, odluka o zabrani njegove proizvodnje mogla bi da predstavlja problem vlasnicima i restauratorima klasičnih automobila. Zato će kompanije koje još uvek proizvode hromirane delove za klasične automobile i šire biti prisiljene da proizvode trovalentni hrom, koji nije toliko toksičan, ali ne nudi isti sjajni efekat.

Evropska Unija za sada nije objavila da li će službeno zabraniti industrijsku proizvodnju hroma od 2024. Međuitm, mera zabrane presvlačenja dekorativnih delova će sa sigurnošću stupiti na snagu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.