UNS: Manojlo Vukotić podnosi ostavku

Izvor: Studio B, 23.Apr.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Manojlo Vukotić podnosi ostavku

Manojlo Vukotić odlučio je da podnese ostavku na funkciju generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika Kompanije "Novosti", saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS), pozivajući se na svoja saznanja.

Vukotić koji je poslednjih 13 godina bio direktor i glavni i odgovorni urednik izdanja Kompanije "Novosti", nije za UNS hteo da komentariše te navode.

UNS je naveo da je nesumnjivo da je na njegovu odluku da podnese ostavku presudno uticala istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << o privatizaciji Kompanije "Novosti" u kojoj je značajno i sam učestvovao, a koju je Evropska unija stavila na spisak jedne od 24 sporne privatizacije, zaduženost kompanije i poslovni gubici.

Slobodan Reljić, urednik nedeljnog broja Večernjih novosti, za kojeg UNS saznaje da bi mogao da preuzme mesto glavnog urednika, na pitanje zna li ko bi mogao da nasledi Manojla Vukotića na toj poziciji, rekao je da se o tome još ništa ne zna.

On je dodao da je sutra sastanak Nadzornog odbora Večernjih novosti i naglasio da bi nakon toga moglo nešto da se zna. UNS je podsetio da su se tom udruženju poslednjih meseci obraćali dopisnici "Večernjih novosti" i "Sporta", sa primedbama da im honorari nisu isplaćivani od jula, a nekima čak i od januara prošle godine.

"Pustite vi dopisnike, neka oni meni pišu, a ne da se obraćaju vama. Honorari nisu isplaćeni jer nemamo novac. Čekamo da nam banke i država daju kredite koji su nam obećani, pa ćemo onda isplatiti novinare. Čim 'Novosti' dobiju novac, honorari će biti isplaćeni" rekao je tada Vukotić UNS-u.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.