Izvor: Radio 021, 26.Apr.2021, 22:54

UEFA pokrenula istragu protiv Ibrahimovića

Evropska fudbalska unija (UEFA) danas je zvanično pokrenula istragu protiv fudbalera Zlatana Ibrahimovića, nakon što su švedski mediji nedavno objavili da je on vlasnik deonica u jednoj kladioničarskoj kompaniji.

U saopštenju UEFA se navodi da je to telo imenovalo osobu koja će istražiti te navode.

Prema etičkom kodu FIFE, igrač ne sme da ima interes u kompanijama koje se bave klađenjem ili sličnim aktivnostima povezanim sa fudbalskim utakmicama i takmičenjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Ako bude proglašen krivim, Ibrahimović će morati da plati kaznu od 100.000 švajcarskih franaka i biće izbačen iz svih fudbalskih aktivnosti na najviše tri godine.

Ibrahimović se povukao iz reprezentacije Švedske posle Evropskog prvenstva 2016. godine, ali se vratio u reprezentaciju u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo prošlog meseca, a nedavno je produžio ugovor sa Milanom.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.