UEFA ipak ne bojkotuje Kongres FIFA

Izvor: Sportske.net, 28.Maj.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA ipak ne bojkotuje Kongres FIFA

Evropska fudbalska unija (Uefa) je saopštila da neće bojkotovati kongres Svetske fudbalske federacije (Fifa) koji počinje danas.

Izvršni direktor Fudbalskog saveza Irske, Džon Delani izjavio je da je Uefa samo nekoliko sati pre početka kongresa povukla pretnju bojkotom.

Delani je rekao i da će potpredsednik Engleskog fudbalskog saveza Dejvid Gil odbiti mesto u Izvršnom komitetu Fife, ako dosadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << predsednik Sep Blater u petak bude reizabran.

Gil je trebalo da zameni Džima Bojsa na poziciji potpredsednika Fife, koje, po pravilu, pripada Britancima.

Uefa je tražila da kongres Fife bude odložen zbog skandala koji potresa najmoćniju sportsku organizaciju, jer su neki visoki funkcioneri uhapšeni u sredu zbog korupcije.

Uefa je ocenila da je skandal teško narušio ugled fudbala i odmah zatražila odlaganje kongresa Fifa na kojem treba da bude izabran predsednik. Pored Blatera, kandidat za to mesto je i jordanski princ Ali Bin el Husein.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uefa ipak ne bojkotuje Kongres Fife

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2015

Evropska fudbalska unija (Uefa) je saopštila da neće bojkotovati kongres Svetske fudbalske federacije (Fifa) koji počinje danas...Izvršni direktor Fudbalskog saveza Irske, Džon Delani izjavio je da je Uefa samo nekoliko sati pre početka kongresa povukla pretnju bojkotom...Delani je rekao i da će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Evropa bojkotuje SP 2018. ako Blater pobedi?

Izvor: B92, 29.Maj.2015, 13:55

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk najavio je moguć bojkot Mundijala u Rusiji 2018. ako Sep Blater ostane predsedinik FIFA...U petak su na programu izbori u FIFA, pored Blatera kandidat je jordanski princ Ali bin al-Husein, koji ima podršku UEFA..."Ako Blater bude reizabran, onda bi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.