U pregovorima sa EU i o Kosovu

Izvor: EurActiv Srbija, 14.Jul.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pregovorima sa EU i o Kosovu

Pregovori o članstvu Evropske unije sa Srbijom počeće poglavljima koja se tiču vladavine prava, nezavisnosti pravosudja, suzbijanja korupcije i organizovanog kriminala, a jedno poglavlje (35) o "ostalim pitanjima" obuhvatiće i sprovodjenje sporazuma o normalizaciji odnosa s Prištinom, rekli su agenciji Beta upućeni funkcioneri u Evropskoj komisiji. Izvori u Evropskoj komisiji su istakli da će evropski komesar za proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << Štefan File i glavni odgovorni u Evropskoj komisiji za odnose sa Srbijom 17. jula doći u političku posetu u Beograd, da bi u susretu sa srpskim zvaničnicima sagledali dokle se došlo u evropskim reformama u Srbiji. Uporedo treba vrlo brzo da počne i tehnički, stručan postupak analize i procenjivanja reformi (screening) za svako poglavlje pregovora, što će verovatno trajati do kraja iduće godine.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

File u Beogradu: Kosovo tek pod razno

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2013

ŠTEFAN File dolazi ove nedelje u Beograd s ciljem da s vlastima Srbije razradi strategiju za predstojeće pristupne pregovore za ulazak u EU. „Novosti“ iz svojih obaveštenih briselskih izvora saznaju da komesar za proširenje stiže i s predlogom kako da se tokom ovih pregovora tretira pitanje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.