Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U evro zoni nastavljen trend deflacije

Trend deflacije nastavlja se u evro zoni, gde je drugi mesec za redom zabeležen pad cena, saopštio je danas Zavod za statistiku u EU (Eurostat).

U januaru je u evro ozni zabeležen pad cena od 0,2 odsto, dok su u decembru cene smanjene za 0,2 procenata. To je najveći pad cena od jula 2009. godine.

Samo pre godinu dana inflacija u evrozoni iznosila je 0,8 odsto.

Pad cena na duži period sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sobom donosi i smanjenje plata i pad potrošnje, i strahovanja od deflacije čini sve realnijim, navodi agencija Frans pres.

U Francuskoj su u januaru cene na godišnjem nivou pale za 0,4 odsto, a u Nemačkoj za 0,5 odsto.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U evrozoni nastavljen trend deflacije

Izvor: Blic, 24.Feb.2015

Nepovoljni trend deflacije nastavlja se u evro zoni, gde je drugi mesec za redom zabeležen pad cena, saopštio je danas Zavod za statistiku u EU (Eurostat)...U januaru je u evrozoni zabeležen pad cena od 0,2 odsto, dok su u decembru cene smanjene za 0,2 procenata. To je najveći pad cena od jula 2009....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.