U VRANJU JOŠ 20 STANOVA ZA UGROŽENE

Izvor: Kurir, 31.Jul.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U VRANJU JOŠ 20 STANOVA ZA UGROŽENE

VRANJE - U Vranju je u toku izgradnja još jedne, četvrte zgrade sa 20 stanova za izbegla, interno raseljena i socijalno ugrožena lica, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

U njenoj izgradnji Evropska unija učestvuje sa 350.000, švajcarska Agencija za razvoj i saradnju (SDC) i grad Vranje sa po 20.000, američka Humanitarna organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << „Habitat for Humanity" sa 10.000 i NVO „Hausingcentar" sa 5.000 evra.

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčih kaže da će objekt, u kome su stanovi površine od 22 do 54 kvadratna metra, zahvaljujući velikom angažovanju Komesarijata za izbeglice, biti gotov do Nove godine.

„To što smo obećali i završićemo. Tih 20 ključeva od 20 stanova, biće najlepši novogodišnji pokloni za izbegla, interno raseljena i socijalno ugrožena lica", kaže gradonačelnik.

Stojčić ističe da je realizaciom svih projekata ove vrste, koje su finansirali uglavnom Evropska unija, njene članice, Komesarijat za izbeglice i lokalna samouprava, u Vranju do sada zatvoreno 11 kolektivnih centara.

Prema najnovijim podacima, u Vranju ima oko 120 izbeglica i 145 ineterno raseljenih lica, kao i 3.600 lica privremeno raspoređenih u privatnom smeštaju.

Istovremeno je na spiskovima Centra za socijalni rad 2.500 lica koja uživaju pravo na mesečnu socijalnu pomoć.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Vranju još 20 stanova za ugrožene

Izvor: Glas javnosti, 01.Avg.2011, 07:21

VRANJE - U Vranju je u toku izgradnja još jedne, četvrte zgrade sa 20 stanova za izbegla, interno raseljena i socijalno ugrožena lica, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine...U njenoj izgradnji Evropska unija učestvuje sa 350.000, švajcarska Agencija za razvoj i saradnju (SDC) i grad...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.