U Srbiji 350.000 nepismenih

Izvor: Danas, 17.Mar.2011, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 350.000 nepismenih

Novi projekat Evropske unije „Druga šansa“ koji će dati novu šansu u obrazovanju starijim od 15 godina, predstavljen je juče na konferenciji za medije u „Centru Sava“. Plan će se sprovoditi u 80 osnovnih i 75 srednjih škola, dok će više od 1.000 obučenih nastavnika vršiti edukaciju u saradnji sa partnerima iz Evropske unije. Cilj ove akcije je izgradnja modernog sistema funkcionalnog obrazovanja odraslih u Srbiji, kako bi na efikasniji način doprineli zapošljivosti radne snage.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osnovna škola za odrasle

Izvor: Glas javnosti, 18.Mar.2011, 07:11

BEOGRAD - Ministar prosvete i nauke Srbije Žarko Obradović izjavio je juče da je su znanje i povećanje nivoa obrazovanja stanovništva jedan od osnovnih preduslova za ubrzani društveni i ekonomski razvoj Srbije, zbog čega Ministarstvo, u saradnji sa partnerima iz Evropske unije (EU), sprovodi program...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.