U Evropsku uniju poštujući Ustav

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Evropsku uniju poštujući Ustav"

Srbija će učiniti sve da nastavi napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji, ali neće da učini ono što ne može - da ide protiv Ustava i protiv demokratske volje svojih građana, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

On je, posle izlaganja na Strateškom forumu na Bledu, rekao da se Zapadni Balkan nalazi u prelomnom trenutku kada je reč o pristupanju EU. Jeremić je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se upravo zato na Forumu mnogo razgovaralo o tome koliko je važno da taj proces ne stane.

"Mnogo toga je do nas samih sa Zapadnog Balkana, ali ima i toga što je do EU", poručio je Jeremić.

On smatra da je veoma važno da postoji "dobro razumevanje između nas".

"Ukoliko želimo da postignemo ovaj zajednički cilj i viziju integrisanog Balkana u EU, moramo da razumemo jedni druge i da razumemo limite koje imamo sa svih strana", rekao je Jeremić.

On je ponovio da je Srbija spremna da u procesu pristupanja EU ispuni sve uslove propisane kopenhaškim kriterijumima, ali da će, ako joj se budu postavljali dodatni uslovi, to dovesti do "koračanja unazad" za sve države Zapadnoog Balkana.

"Kada se stvori vakuum na Balkanu, ne dođe do paralize, nego do hoda unazad", upozorio je Jeremić.

On se plaši, "ukoliko ne budemo nastavili da idemo napred, da će to biti početak koračanja unazad za sve na Zapadnom Balkanu". "To svakako nije u interesu, niti nas na Zapadnom Balkanu, ali ni EU", zaključio je Jeremić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Jeremić: EU da nastavi sa procesom proširenja

Izvor: S media, 10.Sep.2011

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić pozvao Evropsku uniju da nastavi sa procesom proširenja i posle ulaska Hrvatske u uniju. Ministar Jeremić dodao je da bi sve drugo stvorilo vakuum i dovelo do novog rasparčavanja regiona. ..Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je danas pozvao EU da nastavi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.