Tusk: Vanredni samit EU 28. maja

Izvor: Beta, 09.Maj.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Vanredni samit EU 28. maja

Vanredni samit Evropske unije (EU) biće organizovan 28. maja u cilju priprema imenovanja kandidata za ključna mesta u EU, izjavio je danas predsednik Evropskog saveta Donald Tusk u Sibinju na neformalnom samitu lidera EU, javila je agencija Frans pres.Tusk je rekao da će samit biti sazvan dva dana posle izbora za Evropski parlament, koji će biti održani od 23. do 26. maja. "Organizovaću samit svih 28 lidera EU 28. maja kako bi počeo proces imenovanja kandidata", rekao je Tusk na konferenciji za novinare. On je rekao da bi taj vanredni samit trebalo da pojednostavi procedure za izbor kandidata za ključna mesta u EU do narednog, redovnog samita u junu u Briselu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tusk: Vanredni samit svih 28 lidera EU 28. maja

Izvor: B92, 09.Maj.2019

Sibinj -- Vanredni samit EU biće organizovan 28. maja u cilju priprema imenovanja kandidata za ključna mesta u EU, izjavio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk...Tusk je, u Sibinju na neformalnom samitu lidera EU, rekao da će samit biti sazvan dva dana posle izbora za Evropski parlament, koji...

Nastavak na B92...

Lideri EU se obavezali na jedinstvo uprkos podelama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Maj.2019

Lideri Evropske unije (EU) danas su se na neformalnom samitu u rumunskom gradu Sibinju založili za jedinstvo uprskos unutrašnjim podelama i odlasku Velike Britanije iz članstva (Bregzit), javila je agencija AP. "Svet ne spava. Treba da budemo inovativni i da budemo jaki i ujedinjeni", rekla je nemačka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"POSTOJI ŠANSA DA BREGZITA NE BUDE" Tusk izjavio kako se nada da će u Britaniji biti DRUGI REFERENDUM

Izvor: Blic, 10.Maj.2019, 16:02

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da smatra da postoji šansa da Velika Britanija ostane u članstvu EU jer su Britanci posle referenduma 2016. godine pokrenuli diskusiju o ostanku u bloku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.