Tročanji preneražen odlukom odbora EP

Izvor: EurActiv Srbija, 30.Sep.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tročanji preneražen odlukom odbora EP

Odbor za pravna pitanja Evropskog parlamenta (JURI) potvrdio je 30. septembra odluku prema kojoj madjarski političar Laslo Tročanji ne može da bude postavljen za komesara za proširenje EU. Tročanji je na Tviteru naveo da je "preneražen" tom odlukom. JURI je potvrdio i da Rumunka Rovana Plumb neće moći da bude komesarka za transport. Iz organizacije Votvoč ukazuju da u JURI ima najviše evroposlanika Francuske i Nemačke i da mnogo ne čudi odbijanje kandidata iz centralne i istočne Evrope.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP potvrdio: Laslo Tročanji ne može biti komesar za proširenje EU

Izvor: Danas, 30.Sep.2019

Odbor za pravna pitanja Evropskog parlamenta (JURI) potvrdio je danas odluku prema kojoj mađarski političar Laslo Tročanji ne može da bude postavljen za komesara za proširenje EU. Članak EP potvrdio: Laslo Tročanji ne može biti komesar za proširenje EU se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.