Trgovinski promet sa Rusijom pao za 10%

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinski promet sa Rusijom pao za 10%

17.05.2014. -

Zemlje EU registrovale su pad trgovine sa Rusijom u periodu od januara do februara 2014. godine, saopštioje Evrostat.

Maksimalno smanjenje obima trgovinske razmene sa Rusijom kako EU, tako i evrozone, registrovano je među glavnim trgovinskim partnerima. Obim izvoza iz EU u Rusiju na godišnjem nivou smanjen je za 10% i iznosi 16,5 milijardi evra. Uvoz iz RF smanjen je takođe za 10%, do 32,9 milijardi evra.

Zemlje Evrozone takođe su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << za period januar-februar zabeležile pad trgovine sa RF. Izvoz u Rusiju smanjen je u poređenju sa periodom januar-februar 2013. godine za 13% i iznosi 12 milijardi evra. Izvoz iz Rusije smanjen je za 9% i iznosi 23,7 milijardi evra.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.