Trafikanti svih zemalja EU ujedinite se

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trafikanti" svih zemalja EU ujedinite se

Hiljade prodavaca cigareta iz evropskih zemalja protestovalo je danas u Briselu zbog preporuka Evropske komisije za jačanje borbe protiv pušenja.

Između 2.200 i 3.500 prodavaca cigareta iz Nemačke, Austrije, Poljske, Francuske i Italije osudilo je "ubijanje" malih lokalnih prodavnica i podsticanje "šverca", merama koje su "neefikasne".

Članovi Nacionalne federacije prodavaca cigareta ukazali su da će tim izmenama biti dovedeno u pitanje 25.000 radnih mesta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Demonstranti su predali potpredsedniku Evropskog parlamenta Đaniju Piteli predloge koji će omogućiti borbu protiv paralelnog tržišta, a da istovremeno ne budu kažnjeni prodavci cigareta.

Evropska komisija preporučila je u decembru 2012. godine da 75 odsto površine kutije cigareta bude prekriveno upozorenjima o štetnosti duvanskog dima kao i zabranu dodavanja jakih aroma.

Po podacima evropskih službi, duvanski dim svake godine ubije 700.000 ljudi u Evropi.

(Beta, foto: Beta/AP)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.