Tomislav Nikolić: Bogataši moraju da pomognu narodu

Izvor: Press, 07.Nov.2010, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Bogataši moraju da pomognu narodu

Cilj naprednjaka je da Srbija bude zemlja običnih ljudi, a ne političke elite, u kojoj će ekonomija biti razvijena, a investicije raspoređene jednako, rekao je juče lider SNS-a Tomislav Nikolić na obeležavanju dve godine osnivanja te stranke u „Beogradskoj areni"
On je poručio da je došlo vreme za promene ali i da, iako se zalaže za ulazak u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << EU, budućnosti Srbije nema bez saradnje sa celim svetom. Lider naprednjaka je izjavio da će učiniti sve da građani u budućnosti bolje žive. Nikolić je rekao i da bogataši, koji su zaradili novac u Srbiji, treba da pomognu narodu koji teško živi. Dodao je da bogatašima neće zatvarati fabrike ako rade pošteno i optužio vladajuće stranke u Srbiji da rade u interesu tajkuna i štite svoje privilegije.

- Vlast se plaši promena i učiniće sve da ne ostane bez privilegija. Društvo u Srbiji danas se deli na ogromnu većinu građana koji teško žive i političku elitu koja uživa sve privilegije. Srbiji ne može da bude bolje dok su na vlasti lideri DS i G17 plus, Boris Tadić i Mlađan Dinkić - naglasio je Nikolić, a prisutni su zviždali na svaki pomen Tadića i Dinkića.
Predsednik SNS-a je kritikovao Vladu Srbije da je više novca izdvojila za informacije o haškom beguncu Ratku Mladiću nego što je dala za pomoć Kraljevu koje je pogodio zemljotres.
- Za njih hapšenje Mladića vredi više od pomoći Kraljevu. Za Mladića imaju milijardu, a za karljevačku sirotinju samo pet miliona dinara - dodao je Nikolić.
Govoreći o odnosima sa EU on je rekao da će učiniti sve da Srbija postane članica Unije, ali će pri tom Srbija sačuvati svoj ponos.
Skup je počeo uz intoniranje državne himne, a prvi za govornicu je izašao zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.
- Pre pet minuta sam dobio informaciju da smo oborili sve rekorde u „Areni", prisutno je 29.133 ljudi, a veliki broj njih nije mogao da uđe. Hvala vam, ljudi, veliki je posao pred nama. SNS je najjača politička snaga, i zadatak nam je da promenimo život u Srbiji, omogućimo ljudima da žive od svog rada - kazao je Vučić.
Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da Srbija već ima vođu:
- Vlast je izdvojila pet miliona dinara za Kraljevo, a deset puta više za gej paradu! Imamo šansu da Srbiju postavimo na zdrave temelje. Srbija je izabarla svog vođu - to je Tomislav Nikolić.

Prisutnima se u ime Pokreta snaga srbije obratila Milanka Karić.
- Od danas smo svi na istom putu, da spasemo Srbiju od daljeg propadanja i rasparčavanja. Hoćemo naprednu Srbiju i sigurna sam da će naša koalicija pobediti na izborima. Prenosim vam pozdrave od mog muža Bogoljuba - rekla je Karićeva.
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je građanima da ih vlast ne čuje i ne vidi jer se „krije iza zidina i telohranitelja".
Skupu su prisustvovali predstavnici DSS-a, zatim nekoliko opozicionih strana iz Crne Gore, a jedini predstavnik vlasti na ovom skupu bio je Meho Omerović, funkcioner SDPS-a.
Beograd je juče od ranih prepodnevnih sati bio zakrčen velikim brojem autobusa koji su pristizali. Svi su oni bili okićeni trobojkama, stranačkim zastavama i Tominim fotografijama. Najveći broj autobusa bio je parkiran ispred Centra „Sava" odakle je reka ljudi, uzvikujući Nikolićivo ime, pešice došla do „Arene".
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.