Tereza Mej danas posle podne u Skoplju

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej danas posle podne u Skoplju

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej posetiće danas posle podne Skoplje, gde će se sastati sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.

U Skoplju se poseta Tereze Mej tumači kao istorijska, posebno zbog toga što je poslednji britanski premijer koji je posetio Skoplje bio Toni Bler 1999. godine, tokom krize sa izbeglicama sa Kosova.

Mej će u glavni grad Makedonije doputovati iz Sofije, gde učestvuje na Samitu EU – Zapadni Balkan, na kojem se nalazi i Zaev.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Nakon sastanka, Mej i Zaev će održati zajedničku konferenciju za novinare, a zatim će u 17.00 predsednik Sobranja Makedonije Talat Džaferi prirediti svečani prijem za britansku premijerku u Kristalnoj sali Sobranja.

Na marginama skupa u Sofiji Zaev se jutros sastao sa grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom sa kojim je razgovarao o rešavanju spora oko imena. O toku rešavanja tog spora juče je razgovarao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, a danas je planiran i susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mej: Važno je da se spreči uticaj Rusije na Zapadnom Balkanu

Izvor: Beta, 17.Maj.2018

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je danas u Skoplju da je važno da se spreči uticaj Rusije i u Evropi i na Zapadnom Balkanu."Rusija pokušava da utiče, kako na evropske zemlje, tako i na zemlje Zapadnog Balkana, preko zloupotreba informacija, sajber napadima i propagandom. Važno je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.