Tajni plan EU za isključenje Grčke

Izvor: B92, 10.Apr.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni plan EU za isključenje Grčke

Članice EU pripremaju tajni plan za isključenje Grčke iz Evrozone u slučaju bankrotstva zemlje u maju ove godine, objavio je danas britanski Tajms.

Tvrdi se da je u dokumentu, koji je pripremilo Ministarstvo finansija Finske u saradnji s Nemačkom, reč o mogućem isključenju, a autori teksta upozoravaju da se ovog proleća mora doneti "veoma teška politička odluka".

Prema navodima lista, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Finska smatra da evro može da preživi isključenje Grčke, zahvaljujući merama i reformama Evropske centralne banke, koje je sprovela poslednjih godina, preneo je Sputnjik.

Krajem februara Grčka se dogovorila s članicama Evrozone o produžetku antikrizne pomoći na četiri meseca, dok su početkom aprila vlasti te zemlje predstavile program ekonomskih mera koji treba da ubedi međunarodne kreditore da izdvoji Atini kreditni paket koji se nalazi na čekanju, a potreban je da bi se izbeglo bankrotstvo Grčke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajms: Tajni plan EU za isključenje Grčke iz evrozone

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2015

Članice EU pripremaju tajni plan za isključenje Grčke iz evrozone u slučaju bankrotstva zemlje u maju ove godine, objavio je danas britanski Tajms...Tvrdi se da je u dokumentu, koji je pripremilo Ministarstvo finansija Finske u saradnji sa Nemačkom, reč o mogućem isključenju, a autori teksta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.