Sve češće se kupuje samo hleb i mleko

Izvor: S media, 16.Dec.2011, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve češće se kupuje samo hleb i mleko

U Srbiji je u blagom padu broj građana, koji svakodnevno idu u malu kupovinu gde potroše do 1.000 dinara, za 23 procenta se smanjio broj potrošača koji jednom mesečno idu u velike kupovine do 10.000 dinara, pokazalo je istraživanje „Ipsos“ stratedžik marketinga sprovedeno u septembru.

Istovremeno, i dalje je veliki procenat onih koji velike kupovine obavljaju u malim prodavnicama blizu mesta stanovanja.

"Infostan" neće tužiti dužnike!

Ko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ucenjuje potrošače?!

Direktive EU u Zakonu o zaštiti potrošača

- Raste broj ljudi koji radije kupuju i imaju više poverenja u proizvode domaćih proizvođača nego stranih, dok gotovo 40 odsto građana nastoji da kupovinom domaćih proizvoda pomogne srpskoj privredi - rekao je Predrag Kurčubić, direktor istraživanja.

Raste i poverenje u privatne trgovačke marke. Skoro 50 odsto potrošača smatra da su proizvodi domaćih trgovačkih marki podjednako kvalitetni kao i brendirani, dok 47 odsto misli da su poznatiji proizvodi boljeg kvaliteta. Inače, trećina populacije kupuje jeftinije robne marke.

Više od polovine građana Srbije smatra da je ekonomska situacija njihove porodice lošija nego godinu dana ranije, a svega 7,5 odsto je ocenilo da živi bolje nego pre godinu dana, dok se ekonomski položaj kod trećine nije promenio.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.