Švajcarci prete: Zamrznućemo poslove s EU

Izvor: B92, 04.Dec.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci prete: Zamrznućemo poslove s EU

Švajcarska je spremna da zamrzne ekonomske sporazume sa EU ukoliko dve strane ne mogu da postignu kompromis oko zaustavljanja priliva stranih radnika iz EU.

Švajcarski ministar inostranih poslova Didije Burkhalter izjavio je to na pres konferenciji nakon što je švajcarska vlada saopštila da će sačiniti nacrt propisa kojim bi bile dozvoljene unilateralne restrikcije koje su suprotne slobodnom kretanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnika, što je ključni princip bilateralnih sporazuma, prenosi Rojters.

"Ukoliko zaista nema rešenja, mi bismo bili spremni na suspenziju dela svih naših bilateralnih sporazuma", rekao je Burkhalter, navodi Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Švajcarska spremna da zamrzne ekonomske sporazume sa EU

Izvor: Capital.ba, 04.Dec.2015

CIRIH, Švajcarska je spremna da svoje bilateralne ekonomske sporazume sa Evropskom unijom zamrzne ukoliko dvije strane ne mogu da postignu kompromis oko zaustavljanja priliva stranih radnika iz EU, izjavio je danas švajcarski ministar inostranih poslova Didije Burkhalter. On je to izjavio na pres...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.