Sud za trgovinu organima van Kosova

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud za trgovinu organima van Kosova

Savet ministara EU naložio Euleksu da podrži da se izvan Kosova uspostavi poseban sud za postupke o trgovini ljudskim organima i drugim zločinima na Kosovu.

Šefovi diplomatija zemalja EU naglašavaju u zaključku da je Euleksu dat mandat da podrži "izmeštene sudske postupke" na osnovu nalaza tužioca EU iz Specijalnog istražnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tima o trgovini ljudskim organima i o zločinima "na temelju izveštaja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope iz januara 2011. godine".

Podrška "izmeštenim sudskim postupcima" znači, kako su Agenciji Beta rekli zvaničnici Saveta ministara EU, da se odobrava da se specijalni sud formira izvan Kosova. Taj sud će pokrenuti postupke na osnovu pripremljenih optužnica i dodatne istrage, na temelju nalaza koje je krajem jula objavio glavni tužilac Specijalnog istražnog tima Euleksa Džon Vilijamson.

Vilijamson je izjavio da će specijalni sud početi da radi u proleće iduće, 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.