Strahovito važan dan: Vučić doputovao u Brisel

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 16:51

"Strahovito važan dan": Vučić doputovao u Brisel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas popodne u dvodnevu posetu sedištu EU.

Predsednik Srbije večeras ima prvi sastanak u Briselu, gde će razgovarati sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Sutra će predsednika Srbije primiti predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen.

U sedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Potpredsednik Evropske komisije i šef diplomatije EU, Žosep Borelj, povodom posete predsednika Vučića, organizovaće radni ručak u Briselu.

Posle toga je planirano da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.

U popodnevnim časovoma, predsednik Vučić sastaće se i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirrom Bilčikom.

Radna poseta predsednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsednika Vučića i delegacije iz Beograda organizije predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Na agendi razgovora u Briselu naćiće se primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da su pred nama strahovito važni dani - njegov put u Brisel, kao i nastavak dijaloga sa Prištinom.

"Ne očekujem pritiske, već razgovore o budućnosti Srbije. Očekuju nas razgovori. Biće to znak poštovanja, ali moramo da znamo koje su ključne zemlje članice", podvukao je tada predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić doputovao u Brisel

Izvor: RTS, 25.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u nedelju popodne u dvodnevu posetu sedištu EU. . Predsednik Srbije večeras ima prvi sastanak u Briselu, gde će razgovarati sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom..U ponedeljak...

Nastavak na RTS...

NA POČETAKU POSETE U BRISELU O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Vučić se sastao sa Miroslavom Lajčakom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021

Predsednik Srbije boravi u Briselu...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas popodne u dvodnevnu posetu sedištu EU...Predsednik Srbije sastao se sa Miroslavom Lajčakom, a sa njime večeras ima prvi sastanak...A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)..Sutra će predsednika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.