Stević: Bez datuma moguća blokada sporazuma

Izvor: RTS, 11.Jun.2013, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stević: Bez datuma moguća blokada sporazuma

Poslanik SPS-a Zvonimir Stević ocenio da će primena sporazuma Beograda i Prištine na neki način biti blokirana ukoliko Srbija ne dobije datum za početak pregovora sa EU. Nije isključeno da Unija "izmišlja nove uslove" za dobijanje datuma, rekao Stević.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Zvonimir Stević izjavio je danas da će, ukoliko Srbija ne dobije datum za početak pregovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU, to na neki način blokirati realizaciju briselskog sporazuma.

"Ukoliko ne dođe do tog datuma, to može da izazove određene konfuzije i tenzije i na neki način blokadu realizacije sporazuma sa Prištinom", rekao je Stević novinarima u Skupštini Srbije.

Poslanik SPS-a je rekao da ima još vremena do 28. juna (do zasedanja Saveta EU) za dodatne napore sa međunarodnom zajednicom kako bi se dobio datum i počeli pregovori.

"Bio je uslov da se postigne sporazum, da se donese plan o implementaciji. Formirana je radna grupa, ide se u realizaciju i ne vidim zašto Srbija ne bi dobila datum, u suprotnom će i plan i sporazum i radna grupa na neki način osporiti realizaciju svega toga", naveo je poslanik SPS-a sa Kosova.

Dodao je da će "na neki način" biti stvorena atmosfera nezadovoljstva, pre svega naroda na Kosovu i Metohiji i posebno građana sa severa gde su Srbi većina.

Stević je istakao i da je učinjeno sve "što je bilo do države" i da Srbija zaslužuje datum za početak pregovora.

"U svakom slučaju, nije isključena mogućnost da međunarodna zajednica, u ovom slučaju EU, uslovljava dobijanje datuma i izmišlja nove uslove", rekao je Stević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.