Stefanović: Dobre vesti oko prelaza

Izvor: S media, 25.Sep.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Dobre vesti oko prelaza

Borislav Stefanović izjavio da je Srbija na dobrom putu da osigura razgovore o prelazima. Pregovori se ne bi vodili sa Prištinom, već sa predstavnicima Evropske unije i SAD, naglasio Stefanović.

Šef pregovaračkog tima Srbije u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da je Srbija "na dobrom putu" da u Briselu osigura razgovore o prelazima Brnjak i Jarinje. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Mislim da smo na dobrom putu da dobijemo razgovor o prelazima u skladu sa našim zahtevom i da će ti pregovori da se vode, ne sa Prištinom, već sa predstavnicima Evropske unije i SAD. To je ono na čemu radimo i mislim da su dobri izgledi za tako nešto", rekao je Stefanović agenciji Beta.

Zarif: Omogućiti slobodu kretanja Kforu i Euleksu

De Palasio Espanja:Novi parametri za diskusiju o Kosovu

Dačić: Principi za Kosovo, kao i za Izrael i Palestinu

Stefanović je kazao da su pregovori jedini način da se kriza sa prelazima reši.

"Ako to bude potvrdjeno, danas ili sutra obavestićemo javnost", rekao je Stefanović.

Srbija je 16. septembra uputila inicijativu u kojoj je iznet stav da na prelazima Jarinje i Brnjak ne bi trebalo da bude takozvanih kosovskih carinika, a da je sve ostalo predmet dogovora.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Brnjak

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.