Srbija uvodi geografsko poreklo rakije

Izvor: EurActiv Srbija, 03.Nov.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uvodi geografsko poreklo rakije

Usvajanje novog zakona o jakim alkoholnim pićima daće mogućnost srpskim proizvodjačima da prave i prodaju rakiju sa geografskim poreklom, rekla je 3. novembra ministarka poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević Bošković. Kako je istakla, predloženim zakonom uvodi se jedinstvena kategorizacija jakih alkoholnih pića sa 47 kategorija i nova pravila deklarisanja, a nova zakonska regulativa je potpuno usaglašena sa propisima EU. Po podacima Nacionalne asocijacije proizvodjača rakije "Srpska rakija", u Srbiji se oko 90% rakije prodaje u sivoj zoni, a čak 50 do 60% onoga što se deklariše kao rakija zapravo to nije.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Bogosavljević Bošković: Uvodi se geografsko poreklo rakije

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2015

Ministarka poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da će usvajanje novog zakona o jakim alkoholnim pićima dati mogućnost srpskim proizvodjačima da prave i prodaju rakiju sa geografskim poreklom..."Ovaj zakon uvodi i pravila koja su precizna i jasna kada je reč o...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.