Srbija u EU programu za umetnost i stvaralaštvo

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Jun.2014, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u EU programu za umetnost i stvaralaštvo

Srbija je 19. juna pristupila programu Kreativna Evropa, kao prva zemlja van EU koja se uključila u taj program. Program raspolaže budžetom od 1,5 milijardi evra za projekte transnacionalne saradnje u kulturi i stvaralaštvu za period 2014-2020. Srpske kulturne organizacije će moći da konkurišu za višegodišnje projekte saradnje, za prevodjenje knjiga i uspostavljanje kulturnih mreža ili osnivanje multinacionalnih kulturnih platformi. Srbija će moći da se uključi i u medijski potprogram pošto svoje zakone u audiovizuelnoj oblasti uskladi sa evropskim.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Srbija u Kreativnoj Evropi

Izvor: SEEcult.org, 19.Jun.2014

Srbija je postala prva zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji koja je potpisala sporazum o učešću u programu “Kreativna Evropa” Evropske komisije, koji je nasledio nekadašnji program “Kultura 2007-2013”, a do 2020. godine raspolaže budžetom od gotovo 1,5 milijardu evra.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.