Srbija prednjači u korišćenja predpristupnih fondova

Izvor: Press, 27.Feb.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija prednjači u korišćenja predpristupnih fondova

Srbija prednjači u regionu u planiranju korišćenja predpristupnih fondova, ocenjenili su danas u Beogradu predstavnici Evropske komisije.
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je i nacionalni IPA koordinator, razgovarala je sa direktorom u Generalnoj direkciji za susedsku politiku i pristupne pregovore EK Žan Erik Pakeom o utvrđivanju prioriteta finansiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iz pretpristupnih fondova EU -IPA 2015. u iznosu od oko 200 miliona evra.

Očekuje se i da značajan deo sredstava iz IPA 2015 i regionalnog instrumenta -Investicionog okvira za zapadni Balkan, bude iskorišćen za finansiranje investiconih projekata iz oblasti saobraćaja i energetike, saopšteno je iz kabineta ministarke Joksimović.

Dodaje se da je Joksimovićeva sa predstavnikom EK rezgovarala o tome da oko 80 miliona evra iz pretpristpunih fondova EU bude izdvojeno kao direktna budžetska podrška za upravljanje javnim finansijama i razvoju državne uprave.

Ona je ponovila da podrška EU iz pretpristupnih fondova treba da bude usmerena na konkretne mere i aktivnosti koje će biti vidljive i doprineti efikasnijem funkcionisanju i boljem životu građana.

Na sastanku je razgovarno i o tome kakve će direktne koristiti imati poljoprivredna gazdinstva iz programa EU za ruralni razvoj, koji će početi da se sprovodi iduće godine, zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.