Srbija napredovala, dokaz saradnja sa EU

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija napredovala, dokaz saradnja sa EU"

"Evropska unija je glavni put i način da se poboljša konkurentnost Srbije", izjavio je ambasador Evropske unije i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

- Važno je međutim da postoji kvalitet implementacije reformi, i da one ne budu samo mrtvo slovo na papiru - izjavio je Fabrici na 17. Ekonomskom samitu Srbije.

Kako je dodao, Srbija je ostvarila dobar napredak na planu vraćanja makroekonomske stabilnosti, što je pokazatelj načina na koji je sarađivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa EU po pitanju pretpristupnih pregovora.

- Budžetski deficit i javni dug Srbije se smanjuju, što predstavlja dobar rezultat i pokazatelj toga kako je Srbija sarađivala sa EU po pitanju pregovora - izjavio je on.

Izvoz Srbije u EU povećao se tri puta, ali na regionalnom nivou nije bilo napretka, dodao je on.

- Izuzetno je bitna regionalna sradnja i integracija u okviru regiona. Uočavamo potrebu da se poveća takva vrsta saradnje - istakao je on.

Zvanični Beograd je, kako je podsetio, do sada otvorio deset poglavlja u pregovorima sa EU i preduzeo je mnoštvo reformi kako bi postao deo evropske porodice, ali preostalo je još dosta posla kako bi u potpunosti uskladio svoje propise sa pravnim tekovinama EU.

Kada je reč o infrastrukturi, EU je, kako je naveo, tu bila vrlo aktivna, budući da je uložila pet milijardi evra u Srbiji za pet godina.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.