Srbija ima podršku SAD u svakom smislu

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ima podršku SAD u svakom smislu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija na putu ka Evropskoj uniji očekuje podršku SAD, saopšteno je danas iz Vlade Srbije

U saopštenju se navodi da se predsednik Vlade Srbije u sredu sastao sa kongresmenom Majklom Tarnerom, predsedavajućim Parlamentarne skupštine NATO-a, s kojim je razgovarao o odnosima Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i situaciji u regionu.

Kako je saopšteno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Vučić je kongresmena Tarnera obavestio o ekonomskim reformama i političkoj situaciji u regionu.

Tarner je izjavio da SAD podržavaju Srbiju u svakom smislu, kako na evropskom putu, tako i na hrabrom sprovođenju reformi.

"Srbija je prijatelj Sjedinjenih Američkih Država. Srpska Vlada pokazala je mudrost i umeće u unapređenju i jačanju regionalnih odnosa", istakao je Tarner.

Vučić je o bezbednosnoj situacija u regionu i evropskom putu Srbije razgovarao i s predsedavajućim senatskog Komiteta za oružane snage Džonom Mekejnom.

U saopštenju se navodi da je premijer Srbije pozvao Mekejna da poseti Srbiju, što je američki senator prihvatio i kao mogući termin dolaska naveo avgust.

"Potrebna nam je Vaša politička podrška na našem putu ka Evropskoj uniji", istakao je premijer Vučić.

Senator Mekejn je obraćajući se srpskim novinarima nakon sastanka izjavio da će SAD u potpunosti podržati Srbiju u procesu evrointegracija.

Premijer Vučić razgovarao je i s kopredsedavajućim srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i s predsedavajućim senatskog Potkomiteta za Evropu Ronom Džonsonom, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.