Srbija i BiH zajedno ka EU

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija i BiH zajedno ka EU"

Beograd -- Srbija i BiH podržavaju jedna drugu na putu ka EU, poručeno je u Sarajevu na sastanku komisije za sprovođenje Memoranduma o saradnji u oblasti evrointegracija.

Dve delegacije su se saglasile da uspešnu saradnju treba nastaviti i pojačati.

Pomoćnica ministra spoljnih poslova Srbije zadužena za EU Ljubica Vasić, u svojstvu šefa srpske delegacije, učestvovala je u Sarajevu na sastanku komisije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Sagovornici srpske delegacije poručili su da podržavaju evropski put Srbije, jer je, kako su naglasili, njen napredak važan za stabilnost regiona.

Vasićeva je rekla da će Srbija Bosni i Hercegovini pružiti svu tehničku pomoć u ispunjavanju evropskih kriterijuma i standarda.

Pomoćnica ministra spoljnih poslova Srbije Ivana Mrkića sastala se i s ministrom spoljnih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom, s kojim je razmenila informacije o ulozi diplomatije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i o zajedničkim regionalnim inicijativama.

Tokom razgovora naglašeno je da dve zemlje treba da nastave i pojačaju uspešnu saradnju i razmenu iskustava u oblasti evropskih integracija, a dve delegacije su se saglasile i da bi konsultacije trebalo da budu učestalije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i BiH zajedno ka EU

Izvor: RTS, 05.Jun.2013

Srbija i BiH podržavaju jedna drugu na putu ka EU, poručeno je u Sarajevu na sastanku komisije za sprovođenje Memoranduma o saradnji u oblasti evrointegracija...Pomoćnica ministra spoljnih poslova zadužena za EU Ljubica Vasić učestvovala je u Sarajevu na sastanku komisije za sprovođenje Memoranduma...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.