Srbi s Kosova u nebranom grožđu

Izvor: Mondo, 05.Maj.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi s Kosova u "nebranom grožđu"

Komesar EU za migracije i unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos izjavio je danas u Prištini da će, nakon donošenja preporuke o viznoj liberalizaciji za građane Kosova, biti priznati samo kosovski pasoši.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

Na pitanje novinarke RTK2, srpskog kanala kosovske televizije, šta će se dešavati sa građanima kojima je pasoš izdala Srbija, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kooordinaciona uprava, i kojima je do sada bila potrebna viza, on je odgovorio:

"Da budem jasan. Samo kosovski pasoši su priznati."

Na njeno pitanje da li ti građani sada treba da uzimaju kosovske pasoše ili Srbija treba da im izda "normalne" pasoše, on je ponovio da će se, kada je reč o sistemu putovanja bez viza, priznavati samo kosovski pasoši, a da za sve ostalo treba pitati kosovskog premijera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

PREDSTAVNICI EU U PRIŠTINI: Priznaju se samo kosovski pasoši, ZSO neće biti paralelna vlast

Izvor: Kurir, 05.Maj.2016

...PRIŠTINA - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini rekla je danas da Zajednica srpskih opština na Kosovu neće biti paralelna struktura vlasti i da "ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet Kosova" Mogerini je to rekla obraćajući se poslanicima u kosovskom parlamentu tokom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.