Špindeleger: Srbija mora da se približi EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2010, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špindeleger: Srbija mora da se približi EU

BEČ -

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger najavio je, u intervjuu bečkom dnevniku "Kurir", da će se na sledećem sastanku šefova diplomatija Evropske unije založiti za davanje naloga Evropskoj komisiji za razmatranje zahteva Srbije za članstvo u EU.

"Mi, Austrijanci, posebno se zalažemo za Srbiju. Srbija je jako važna zemlja na Balkanu i mora da se približi EU", rekao je on.

Špindeleger je istakao da je Srbija u vezi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezolucijom o Kosovu u Ujedinjenim nacijama pozitivno reagovala i da je za to treba nagraditi.

"Mi se snažno zalažemo da Srbija napravi sledeći korak u pravcu Evrope i Savet naloži Evropskoj komisiji da razmotri zahtev za pristupanje", rekao je on pred sastanak šefova diplomatija EU u ponedeljak u Luksemburgu.

Špindeleger je ukazao da, uz izuzetak Holandije, sve članice EU podržavaju Srbiju, dodajući da su se evropski komesar za proširenje Štefan File i glavni tužilac Serž Bramerc nedavno obratili holandskom parlamentu u korist Srbije.

"Uveren sam da ćemo nešto uraditi", rekao je šef austrijske diplomatije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Špindeleger: Srbija važna na Balkanu i mora da se približi EU

Izvor: Blic, 22.Okt.2010

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger najavio je u intervjuu bečkom dnevniku "Kurir", da će se na sledećem sastanku šefova diplomatija Evropske unije založiti za davanje naloga Evropskoj komisji za razmatranje zahteva Srbije za članstvo u EU..."Mi, Austrijanci, posebno se zalažemo...

Nastavak na Blic...

Špindeleger: Srbija mora da se približi EU

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2010

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger najavio je, u intervjuu bečkom dnevniku "Kurir", da će se na sledećem sastanku šefova diplomatija Evropske unije založiti za davanje naloga Evropskoj komisji za razmatranje zahteva Srbije za članstvo u EU..."Mi, Austrijanci, posebno se zalažemo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Djelić na zasedanju Saveta za opšte poslove EU

Izvor: S media, 22.Okt.2010

Potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Djelić boraviće u radnoj poseti Luksemburgu u ponedeljak, 25. oktobra povodom zasedanja Saveta za opšte poslove Evropske unije...U saopštenju iz Kabineta navedeno je da će na dnevnom redu zasedanja biti...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.