Izvor: B92, 02.Sep.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sparks novi zamenik šefa Euleksa

Priština -- Britanski ambasador u Prištini Endi Sparks postavljen je za zamenika šefa Misije vladavine prava Evropske unije na Kosovu.

Sparks će na tu funkciju stupiti nakon odlaska Roja Riva. On će svoje dužnosti u Euleksu preuzeti sredinom oktobra 2010, a naimenovan je na rok od godinu dana uz mogućnost produženja funkcije.

Šef misije Euleks Iv de Kermabon rekao je da Sparks poseduje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodno iskustvo da služi kao zamenik šefa velike operacije vladavine prava u teškom okruženju.

„Njegovo iskustvo kao ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu od 28. aprila 2008. godine daje mu saznanja o situaciji na terenu u periodu posle sukoba iz prve ruke, i prikladno je iskustvo za poziciju zamenika šefa Euleksa", rekao je Kermabon.

On smatra da je sada vreme kada će se Euleks suočiti sa velikim izazovima dok nastoji da ispuni suštinu svog mandata širom Kosova.

Kermabon je rekao da će Sparks dobiti njegovu punu podršku u ispunjenju svojih zadataka.

U saopštenju Euleksa se ne navodi da li Sparks imenovanjem za zamenika šefa Euleksa završava mandat ambasadora na Kosovu.

Endi Sparks je postao britanski ambasador na Kosovu 28. aprila 2008. godine.

Pre toga je bio ambasador u Demokratskoj Republici Kongo i Republici Kongo (2004-2007), zatim zamenik visokog komesara za Južnu Afriku (2001-2004) i zamenik ambasadora u Republici Indoneziji (1999-2001).

Ranije u svojoj karijeri bio je angažovan u Turskoj i Tajlandu.

U Londonu je obavljao i funkcije pomoćnika direktora za ljudske resurse i direktora za usluge izvoza pri Agenciji UK za unapređenje trgovine i ulaganja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.