Španija neće sprovoditi preporuke MMF-a

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jun.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija neće sprovoditi preporuke MMF-a

Španski premijer Mariano Rahoj izjavio je u subotu da neće sprovoditi poslednje preporuke MMF-a, između ostalog o daljem smanjenju plata državnih službenika, pošto one predstavljaju neobavezujući savet.

MMF je jedna od tri organizacije od kojih je španska vlada tražila procenu stanja bankarskog sektora u toj zemlji pre nego što se odredi konačan iznos paketa pomoći iz Evropske unije za španske banke.Poslednji izveštaj MMF-a koji je juče objavljen nije deo dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << o španskom bankarskom sektoru, već predstavlja redovnu ekonomsku analizu stanja privrede te zemlje.MMF je takođe predložio vladi u Madridu da poveća porez na dodatu vrednost i da povučene nedavno uvedeno smanjenje poreza u isplatama kredita za ljude koji prvi put kupuju nekretnine. Prethodna socijalistička vlada već je 2010. povećala PDV na 18 odsto.MADRID, 16. juna 2012. (Beta-AP)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.