Somborac, Koraks i Zograf danas u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2014, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborac, Koraks i Zograf danas u Novom Sadu

Izložba karikature i stripa "Predrasude i mitovi - Kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas" biće otvorena danas u Rektoratu (Zorana Đinđića 1).

Reč je o izložbi najboljih karikatura, izabranih na konkursu koji drugu godinu za redom organizuje Delegacija EU u Srbiji i EU Info Centar Beograd.

Učesnici konkursa su se poigrali sa mnogim predrasudama koje su prisutne u javnosti, medijima i stavovima građana, a u vezi sa približavanjem Srbije Evropskoj Uniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << - Karikatura i služi tome da malo isprovocira javnost i da na interesantan način predstavi ljude i njihove stavove. U konkursu koji je EU raspisala po drugi put u Srbiji, karikaturisti su predstavili ovdašnje stereotipe i način kako vidimo Evropsku uniju. Tri najbolja rada izabrali su Marko Somborac, Predrag Koraksić Koraks i Aleksandar Zograf, koji će ujedno prisustvovati otvaranju izložbe - kazala je za 021 Snežana Pupovac iz novosadske kancelarije EU.

Izložbu će u 15h otvoriti zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt, a Novosađani će imati priliku da pogledaju radove do 5. decembra, u terminu od 12 do 18h.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014, 09:23

Izložba karikatura i stripa "Mitovi i predrasude - kako mi vidimo Evropu, a kako Evropa vidi nas" biće otvorena danas u Paviljonu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu...Reč je o izložbi najboljih karikatura, izabranih na konkursu koji drugu godinu za redom organizuje Delegacija EU u Srbiji i EU Info...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.