Skupština završila rad

Izvor: S media, 28.Jun.2011, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština završila rad

Skupština Srbije završila je raspravu o više zakona. Večeras završena rasprava o izmeni Zakona o porezu na dohodak gradjana, a u toku dana najviše je raspravljano o Zakonu o mladima.

Skupština Srbije završila je večeras objedinjenu raspravu o više zakona, medju kojima su izmene Zakona o porezu na dohodak gradjana, a rad će nastaviti sutra razmatranjem više medjunarodnih sporazuma.

Poslanici su u objedinjenoj raspravi razmatrali izmene zakona o porezu na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dohodak gradjana i o republičkim administrativnim taksama, kao i o potvrdjivanju Sporazuma Srbije i Albanije o regulisanju duga te države prema Srbiji i davanju garancije komercijalnim bankama po zaduženju Srbijagasa.

Narodni poslanik sa 13 krivičnih prijava

Skupština o predlogu URS za decentralizaciju (VIDEO)

Jovanović: Kako popuniti rupu od 40 milijardi dinara?

Medju ciljevima zakonskog rešenja su oslobadjanje poljoprivrednika od obaveze plaćanja poreza na prihode od poljoprivrede i šumarstva na katastarski prihod za 2012. godinu, što će obezbediti podsticaj za razvoj i investiranje u poljoprivredu.

Takodje, predvidjeno je izuzimanje od oporezivanja naknade, koje ostvaruje volonter radi naknade troškova volontiranja, kao i naknada koje se isplaćuju studentima visokoškolske ustanove osnovane za ostvarivanje studijskih programa za potrebe policijskog obrazovanja.

Sednica će biti nastavljena u 10 sati.

Prethodno je u parlamentu završena rasprava o Predlogu zakona o mladima koji je opozicija kritikovala uz ocenu da taj zakonski predlog ne rešava osnovne probleme omladine: veliku nezaposlenost, "odliv mozgova", bolesti zavisnosti i kriminal.

Opozicija: Predloženi zakon o mladima ne nudi rešenja

Vladajuća koalicija ocenila je danas da će usvajanje zakona o mladima unaprediti položaj omladine, dok je opozicija navela da je zakon loš jer ne obuhvata bitne oblasti društvenog života i ne nudi mere za rešavanje problema.

Opozicija je, u skupštinskoj raspravi o vladinom Predlogu zakona omladima, ocenila da zakon ne pruža odgovore na najveće probleme omladine - veliku nezaposlenost, "odliv mozgova", bolesti zavisnosti i kriminal.

Poslanici Socijalističke partije Srbije (SPS) rekli su da je usvajanje zakona dalji korak u realizaciji akcionog plana za sprovodjenje strategije o mladima kako bi imali kvalitetniji život i ostali u zemlji, kao pokretačka snaga u društvu".

Poslanica Saveza vojvodjanskih Madjara Elvira Kovač je rekla da sunajveći problemi sa kojima se susreću pripadnici nacionalnih manjina velika nezaposlenost i skupa i komplikovna nostrifikacija diploma.

Poslanici Liberalno demokratske partije rekli su da će u načelu podržati zakon ali da su podneli amandmane, jer vladin predlog zakona ne može poboljšati položaj mladih.

"Mi smo država u kojoj kofere pakuju najobrazovaniji i najinteligentniji", naveli su poslanici LDP-a i dodali da se situacija ni ubuduće neće promeniti ako vlada nastavi da vodi istu politiku.

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila da je zakon suštinski iformalno loš jer nisu obuhvaćene bitne oblasti društvenog života, kao što su obrazovanje, nezaposlenost, bolesti zavisnosti i kriminal.

Ministarka Samardžić-Marković odgovorila je da su mladi učestvovaliu pisanju predloga zakona i da nisu tražili da se u tom aktu tretiraju pitanja nezaposlenosti, problemi zavisnosti i kriminala.

Poslanici počeli novu vanrednu sednicu

Dan za glasanje kad se pripremi usvajanje

Sajt Skupštine 85.000 dolara!

Poslanici Demokratske stranke Srbije ocenili su da se vlast ne bavi suštinskim problemima mladih i naveli da država mora da donesestrategiju za sprečavanje daljeg "odliva mozgova" ali i vraćanje onih koji su već otišli.

Poslanici Srpske radikalne stranke naveli su da je predloženi zakon "poražavajući" za omladinu u Srbiji i "pokušaj vlasti da privuče mlade i uvuče ih u svoje redove".

(Agencije)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija: Kada će vlada pomoći ugroženom stanovništvu

Izvor: EMportal, 28.Jun.2011

Poslanici opozicije upitali su danas predstavnike Vlade Srbije da li će i kada pomoći ugroženom stanovništvu i poljoprivrednicima koji su pretrpeli velike štete od elementarnih nepogoda.

Nastavak na EMportal...

Skupština Srbije o mladima

Izvor: Glas javnosti, 29.Jun.2011, 07:32

BEOGRAD -  Poslanici nastavili petu vanrednu sednicu raspravom o Predlogu zakona o mladima...Skupština Srbije nastavila rad načelnim razmatranjem predloženog Zakona o mladima, koji je jedna od 16 tačaka dnevnog reda pete vanredne sednice...Poslanici su, u prvom delu sednice, iskoristili pravo da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.