Šid dobio cisternu i bagere za slučaj elementarnih nepogoda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid dobio cisternu i bagere za slučaj elementarnih nepogoda

U okviru projekta "Odgovor na vanredne situacije – SADA", koji finansira Evropska unija, danas su u Tehničkoj službi JKP "Vodovod" u Šidu, predsedniku opštine Predragu Vukoviću uručeni ključevi vozila za povećanje spremnosti civilne zaštite spasilačkih jedinica u slučaju poplava. Kamion sa cisternom za pijaću vodu i dva bagera, značajno će doprineti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nadležnim službama u eventualnoj borbi protiv plavljenja i drugih elementarnih nepogoda.

Projekat "Odgovor na vanredne situacije – SADA" deo je programa prekogranične saradnje, započet u septembru prošle i trajaće, kako jeplanirano, do marta sledeće godine. Vrednost projekta sa srpske strane je nešto više od pola miliona evra, a svrha, poboljšanje sigurnosti imovine i lica koja žive u područjima sklonim poplavama, rekao je predstavnik delegacije EU u Srbiji i šef operativnog sektora za javnu upravu, konkurentnost, obrazovanje i zapošljavanje, regionalni razvoj i prekograničnu saradnju, Štefan Hudolin.

Primopredaji su prisustvovali i predstavnici grada Sremska Mitrovica koji participira u ovom projektu. Istaknut je značaj formiranja međuopštinske radne grupe koja je sublimirala iskustva i znanja iz 2014.godine i povezala lokalne samouprave iz BiH i Srbije, nadležne pokrajinske i republičke institucije, nevladin sektor i vodoprivredna preduzeća.

Predsednik opštine Šid, Predrag Vuković, nije krio zadovoljstvo ovakvom vrstom pomoći.

Mehanizacija će biti u vlasništvu Opštinskog štaba za vanredne situacije, a koristiće ga preduzeća "Standard" i "Vodovod".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.