Siamantek prekida blokadu LGBT sajtova

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siamantek prekida blokadu LGBT sajtova

Američka kompanija Simantek (Symantec) najavila je da njen filter za sigurno surfovanje internetom više neće blokirati linkove prema sajtovima organizacija za prava LBGT zajednice.

Programi za filtriranje pretrage na internetu su sajtove o LBGT pravima blokirali zajedno s pornografijom i nesigurnim sajtovima, na šta je reagovalo više američkih udruženja za ljudska prava, prenosi portal seebiz.eu.

Predstavnici Simanteka, poznatog po izradi zaštitnih softvera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv kompjuterskih virusa, rekli su da će korisnici njihovog filtera i dalje moći da blokiraju uvredljive internet strane, ali da neće biti opcije za blokadu sajtova samo zbog seksualne orijentacije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.