Sankcije do sprovođenja sporazuma

Izvor: B92, 20.Mar.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sankcije do sprovođenja sporazuma"

Lideri Evropske unije odlučili su da će sankcije Rusiji ostati na snazi sve dok mirovni sporazum iz Minska ne bude u potpunosti sproveden, ističu iz Brisela.

„Sankcije su vezane za Minsk i važiće dok se sporazum ne sprovede do kraja“, rekao je predsednik Saveta EU Donald Tusk nakon prvog dana samita u Briselu.

Jedan deo sankcija Rusiji trebalo je da istekne u julu ove godine, a drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u septembru, ali su šefovi država i vlada 28 članica EU odlučili da ih produže na neodređeno vreme i da njihovo ukidanje uslove poštovanjem sporazuma.

Dogovor iz Minska predviđa trajan prekid vatre između ukrajinskih i proruskih snaga, povlačenje teške artiljerije dalje od linije fronta i međunarodne posmatrače na granici Rusije i Ukrajine.

Sankcije koje su uvedene Rusiji zbog podrške separatistima i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine obuhvataju oko 150 osoba i 37 pravnih lica kojima je zabranjeno putovanje i poslovanje u EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.