Salvini: Sa Orbanom ćemo vladati Evropom

Izvor: RTS, 14.Sep.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salvini: Sa Orbanom ćemo vladati Evropom

Sankcije protiv mađarskog naroda i vlade su politički akt i jedna "ludost", poručio je italijanski ministar policije Mateo Salvini, koji se u Beču sastao sa austrijskim vicekancelarom Hajncom Kristijanom Štraheom.
Mateo Salvini i Hajnc Kristijan Štrahe podržali su Viktora Orbana, premijera Mađarske, protiv koje je Evropski parlament pokrenuo kaznenu proceduru zbog omalovažavanja demokratskih standarda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU.

"Uveren sam da ćemo za par meseci zajedno sa Orbanom vladati Evropom", poručio je Mateo Salvini u Beču.
Smatra da su sankcije protiv mađarskog naroda politički akt i "ludost". Salvini i Štrahe su najavili dalju saradnju Slobodarske partije Austrije i italijanske Lige na predstojećim izborima za Evropski parlament.
"Na izborima iduće godine potpuno ćemo promeniti Evropu i izbacićemo socijaliste iz evropske vlade", uveren je Salvini.
Rekao je da sarađuje sa mnogo drugih stranaka, država i vlada, kako bi promenili istoriju kontinenta narednog maja.
Salvini je istakao da je mnogo toga pokrenuto tokom austrijskog predsedavanja EU, što je doprinelo čak i "buđenju" Evropske komisije.
Hajnc Kristijan Štrahe je istakao da Slobodarska partija Austrije želi da produbi saradnju sa Ligom. Ocenio je da između dve stranke postoji mnogo sličnosti.
"Slobodarska partija Austrije i Liga su u vladama svojih zemalja, obojica smo odličnog zdravlja, i obojica očekujemo inspekciju UN koja treba da proveri ophođenje prema migrantima u Austriji i Italiji", podvukao je Štrahe.
Štrahe je poručio da Austrija, kao predsedavajuća EU, želi Evropu koja štiti sebe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.