Sa Kinom najbolji odnosi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 10:11

Sa Kinom najbolji odnosi

Srbija najbolje odnose ima sa Kinom, mišljenje je učesnika istraživanja koje je sproveo Institut za evropske poslove, javlja Euronews Srbija i precizira da su ispitivani i odnosi Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Rusijom i Evropskom unijom (EU).

Građani su odnose Srbije sa ovim državama i EU, ocenjivali na skali od jedan od pet, gde jedan predstavlja da su odnosi vema loši, a pet da su odnosi dve zemlje veoma dobri.

Kina se našla i prva na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << listi zemalja koje su Srbiji najviše pomogle tokom pandemije koronavirusa.

Procenat od 17 odsto ispitanika naveo je da je Srbiji najviše pogmogla EU, pa je Unija druga na listi, Rusija peta, a SAD su na ovoj listi zauzele tek deseto mesto.

Ispitanici koji su učestvovali u istraživanju kao najvećeg donatora vide Evropsku uniju. Procenat onih koji vide EU kao najvećeg donatora skoro duplo se povećao u odnosu na prošlogodišnje istraživanje.

Sa druge strane, opao je procenat onih koji misle da je Kina najveći donator, ali je ta zemlja i dalje na drugom mestu. Prema mišljenju građana, na trećem mestu je Rusija.

Ovo istraživanje sprovedeno je krajem marta i početkom aprila 2021. godine, a učestovalo je 1.207 ispitanika.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraživanje: Najbolji odnosi sa Kinom, najlošiji sa SAD, skoro 49 odsto ispitanika za ulazak EU

Izvor: Danas, 26.Jul.2021

Ukoliko bi sutra bio raspisan referendum o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, 48,9 odsto ispitanika navodi da bi glasalo "za", javlja Euronews Srbija, pozivajući se na rezultate istraživanja Instituta za evropske poslove.

Nastavak na Danas...

KINA I RUSIJA PRIJATELJI, ALI SVI BI RADIJE U EU I SAD Kako građani Srbije vide odnos naše zemlje sa najvećim svetskim silama

Izvor: Blic, 26.Jul.2021

Srbija najbolje odnose ima sa Kinom smatra čak 48,2 odsto građana, 83 odsto njih misli da je Moskva prijatelj Beograda, a više od trećine da su "SAD neprijatelj Srbije". Ali opet, velika većina njih za život bira neke od zemalja EU ili SAD.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.