SRS: Referendum o Kosovu je povala vlasti

Izvor: Mondo, 22.Apr.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Referendum o Kosovu je povala vlasti

Srpska radikalna stranka (SRS) usprotivila se danas referendumu o Kosovu kao "podvali vlasti" koju je optužila za izdaju zarad dobijanja datuma pregovora sa EU.

"Ne treba nam referendum da kaže da li je Kosovo Srbija, to piše u Ustavu. Neprijateljima i izdajnicima Srbije treba referendum da bi promenili Ustav. SRS je protiv referenduma", rekao je zamenik predsednika radikala Nemanja Šarović na mitingu održanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Trgu Republike u Beogradu.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić rekao je da bi vlast lako mogla da falsifikuje referendum i da referendumsko pitanje ne može biti "da li podržavate Ustav ili ne".

Mitingu, čija je završnica održana po kiši prisustvovalo je oko hiljadu ljudi.

(Beta, foto: MONDO/Aleksandra Petrovski)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SRS: Referendum o Kosovu je podvala vlasti

Izvor: Mondo, 22.Apr.2013

Srpska radikalna stranka (SRS) usprotivila se danas referendumu o Kosovu kao "podvali vlasti" koju je optužila za izdaju zarad dobijanja datuma pregovora sa EU..."Ne treba nam referendum da kaže da li je Kosovo Srbija, to piše u Ustavu. Neprijateljima i izdajnicima Srbije treba referendum da bi promenili...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.